fiqa manap

My photo
anak jati banjar sg.besar,tp syg SPM tak wujud subjek ni.kalau ada aku jamin A dlm tangan.masscomers.dan aku budak hebat.kau??haha;p

Tuesday, February 22, 2011

hati oh hati

IKUT HATI MATI

betul? jd mau ikut ap? ikut yg mana? hidup kita mmg x semudah yg di sangka. kalau hidup ni mudah baik kau duduk diam dalam almari. sebab, kalau mahu yg mudah saja ap yg kau akn dpt dlm hidup. nothing...nothing!! zero, kau lah manusia paling rugi seantero dunia.

kenapa aku berani ckp. sebab, aku dah lalui.hoiiiiii!!semua benda kau anggap mudah,petik jari semua tertadah.hujung2,sendiri yang terngadah. bru dpt masalah dah mengalah.subhanaulah, rugi nya hidup kalau semua bnde kita anggap mudah.

JANGAN!!JANGAN sesekali kita pikir kita yang terbaik.org lain blh bla. jangan ambil kisah.tolak yang lain jauh.sumpah,kita akan jatuh!!!!

sorng kawan aku ad bg satu kata hikmah!akan aku ingt smpi kesudah.mmg.ayt dia bukan menyelesaian utk semua masalah tapi aku rasa aku lbh berkhemah.

"DUDUK DIAM CARI HATI KECIL"

ehh kau yg memberi kata,dgr sini...sumpah aku suka...tegas kau buat aku bagun dr lena...kau tahu kau siapa...tegur ak kalau2 aku leka...aku budak hingusan yang tak pernah tahu erti sebenar dunia. tp aku bangga,kau ada!kurang2 boleh herdik aku di kala aku lena dan leka. pe2 pun macam kau kata,semua bermula dr saya.fatin syafiqa.=)

Monday, February 21, 2011

OH TIDAK 2

lame x jenguk ini blog.ini entry mau tulis sikit saja.buah hati sudah kembali.sudah jaga.syukur alhamdulillah.

bukan bagus mana buah hati ini tapi sangat berguna.
ACER ASPIRE 4730z.









Sunday, February 13, 2011

oh tidak

ok ok ok.mai baca ak mau tulis.ini blog mungkin akan sepi seketika sementara buah ati aku sedar dari lena nya.

sumpah aku cakap semua bnde jadi x kena.

















(will be continue:next entry)

Friday, February 11, 2011

petang-petang


ok ok ok.hari ni boleh gile tanpa aktvti.so dah decide nak lepak cuci mata cuci telinga kat sni.
jom jom jom=))

nerdy of me


ok ok ok.aku nak kurngkan nakal.
kurang kacau orang.
mau sakat sikit-sikit saja.

Thursday, February 10, 2011

PICTA

Ok ok ok.ak nak cite kat sni yg aku DULU mmg kurng meminati bidang2 photo ni but dek kerana aku dah bljr pasal photo aku try tok usha jiwa aku mne lah tau ade terselit rase taksub kat photogrph.and finally aku dgn rase pasti mengatakan yg sbnr nyer jiwa ak ad jiwa itu!!


1.campur-campur=)











2.limited depth of field





3.potrait


4.panning


Gambar ni antre gmbr yg aku amik.most of my picture is all about nature.ak suka bermain dgn cahaya but at the same time its show something yg dark.ak xtau nape but maybe itu jiwa aku.satu yg pasti aku ‘syg’ pada bnde keliling aku tp ak masih cari sesuatu yg terlindung disebalik ‘syg-syg’ tu.

aku akui, aku mmg tau sikit cre nk wat panning,extended,limited,slow or fast shutter but kelemahan aku tok crik angle.lemah.lemah.lemah.

But for now ak try tok berjinak balik dgn membelai kembali kmre aku.sudah lame BELIAU duduk dalam beg dipelusok bucu almari aku.


Hey u!!its time for u=)

sila abaikan kelibat yob,traa dan siku fendy atau wrna gilang gemilang icity,focus pada bulatan=)


Wednesday, February 9, 2011

226 3A "ber-click-click"


jom....jom.....jom tengok!!!





kali ini kami bergambar lagi.budak class aku mmg semua giler kmre.kali ni kmi bergambar kat masscomm square and keliling fac masscomm.even panas tp xpe.demi gambar kami sanggup=))


posing dulu sebelum photo shoot yg sebenar.tgk gaya fendy...cover perut mungkin,huhu but still macho di situ ye=)


dalam berpuluh gambar yg kami dok amik semalam gambr ni paling aku suka..*sila lihat kaki aku di situ.agak panjang yer.yehhhh...aku makin tggi*.hahahaha



gambar ni plak konon2 macam tggu bas.abg yg soh tu pun agak2 lah kan..ad ke tgh tggu bas dy boleh suruh kami senyum and happy.nampak sgt menipu (usop hantu mak lmh blik rmh,2011)





haaaa,,ni jlah gambar2 yang aku mampu nk upload kat sni.gambar2 yang lain masih kat abg tu lagi.gambar2 ni pun aku curik kat fb orng..hahaha..bdw photo shoot semalam best.

MC226 3A letttttttoooppp...wah gitu!!!!=)


3 idiot


cerita ni bagi kesan dalam jiwa.maybe aku lambat skit bab movie hindi ni so bru nk layan movie ni.but sumpah cakap story line boleh wat jiwa aku bergetar.

bg certain people drg akan pikir kawan ni apalah sangat but bg aku they is everything not nothing.bile susah drg sure ade.cerita ni wat aku sedar lbh lg erti kawan.kawan yang sebenar!!=)

eh kau

langsi tak langsi lah jugak mulut kau ni wahai teruna.rimas lah aku.ak bawak moto kau kate aku rempit!!
eh kau,buka minda buka mata buka hati tutup dada, ak bukan rempit tapi ak bawa moto.salah ke perempuan bawak moto.ak rase aku bukan maen lagi comel bwk scooter aku tu kau kate aku rempit.hahaha..
tapi its ok!!!kau kate aku rempit yg pntg ak masih wanita melayu islam yang mengamalkan amalan islam aku.
kau mulia kan....ade kereta...ade awex...ade duit..ade *****,tp mne paksi kau??budaya kau??amalan kau??
ehhh,,aku bukan spe2 nak mengata kau!!tp tolong lah,xpayah nak menyebok hak aku.parents aku x MAMPU nak belikan aku KERETA. so aku dengan scooter aku jelah.aku syukur.ALHAMDULILLAH.

rimas.rimas.rimas.

but its ok.

SALAM.SALAM.SALAM=))

Friday, February 4, 2011

gadis korea

title sikit pnye hot..tapi sumpah aku katakan di sini entry ni bukan cerita pasal porno si gadis korea.hahaha..but this time ak nk cite pasal bedak sejuk..

BEDAK SEJUK!!
kosmetik jenis ni dari zaman moyang2 aku dulu dah wujud,,orng dlu muka putih dr orng2 korea tu sbb pakai bedak sejuk jer..mase zaman tu x wujud pun lagi simply siti lah,,maybeline lah,,silky girl lah,,yang ada hanya lah bedak sejuk.tp muka nenek moyang kita still hot dan letop jer even drg just gune bnde tu,,

harge brg ni xyah cakap lah,,jual 100 tin kosng coca cola dapat lah dah,,x habis pun 5rnggt sng cite if nk beli...tu zaman skrg,,zaman dlu xsoh ckp lah(mmg ah x ckp,dah aku tulis,mereng!!haha)

ok..jom ikut pengalaman pengguna yg setakat ni x sampai sebulan pun lagi menjadi peminat setia yang pasti menempek kan bahan putih itu kemuka nya setiap malam.

PENGALAMAN 1
atin:alhamdulillah...gatal2 muka makin hilang..saya pun rase semakin hot(berkate sambil menjeling manis)

PENGALAMAN 2
fiqa:ianya terbaik...xsampai sebulan guna jerawat mati lah..jimat duit..xpayah guna tia amelia lagi=))

PENGALAMAN 3
fatin syafiqa:no komen...just tggu dan lihat hasil nya.


sumber gambar:mr google



bedak sejuk ni pun berguna untuk melayan perangai mentah warga malaysia pada masa kini terutama nya golongan remaja..bukan saja baik utk muka tetapi sbgi bahan hiburan kpd sesiapa saja yang pandai mengaplikasikan nya terutama wanita2 atas jotun..

btl...xtipu!!!setiap rumah kene ada bedak sejuk ni...insyaallah perompak pun cabut sebab terkejut tgk wajah yg terlampau putih..jimat lagi duit,,xpayah nak beli cctv lagi dah=))

btl...xtipu!!!setiap rumah kene ada bedak sejuk ni...bile rasa bosan
dan ingin menyakat just tempek kan ke muka,tutup lampu dan sergah mangsa anda...insyaallah anda terhibur..haha




bukti perangai mentah warga malaysia=))



santau muzik

idea nk bebel utk entry ni mmg xde...tp aku nak tegaskan kat sni yg aku fall in love..ulang taep*FALL IN LOVE*

percaya????

sebelum ni mmg aku dah start melayan mamt ni..pagi...malam...nk tidur pun aku layan but stil x fall in love lagi lah mase tu,,just layan gitu2 jer..
tp kli ni ak surrender...ye aku mengaku...kau wat aku cair!!!24hours pun aku mampu layan kau..ye ak mampu..ulang taep*MAMPU*



MAMPU aku di situ bermaksud mampu melayan lagu2 depa ni...sumpah leleeeeeeeeeeeh=))




sumber gambar:mr google

perang dan serang

aku hebat,kau hebat,semua orng hebat.tp MEREKA-MEREKA lagi hebat!!
sumpah aku kagum...mereka orng kental...mereka orng kebal...mereka kata serang bila si hanjeng seru perang=)

SELAMAT MAJU JAYA.TERIMA KASIH.DAN TAHNIAH WIRA2 NEGARA=))





aku bangang

ok,bukan mau kata apa..tapi aku rimas mahu hias2 letak langsir carpet bunga2 bagai kat blog aku.

ak malas...nampak bangang...x cool...bajet sempoi...meh ak bidas "SUKA AKU LAH".mata aku,hati aku,jiwa aku,tgn aku,kaki aku...

x suka boleh jauh.xde hal!

salam salam salam=))
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...