fiqa manap

My photo
anak jati banjar sg.besar,tp syg SPM tak wujud subjek ni.kalau ada aku jamin A dlm tangan.masscomers.dan aku budak hebat.kau??haha;p

Saturday, November 20, 2010

semalam yang 4 tahun

4 thn....semlm...dah lps...aku mgkn bkn aku yg dlu..aku mgkn tdk sama seperti yg dlu..aku x mgkn sme dgn yg dlu..hidup!!!tipu lah xde perubahan..

kadang2 aku senyap..kadang2 aku gembira..kadang2 aku sedih..kadang2 aku leka...yeeee..aku leka..

semalam yang 4 tahun...tolong lah mengerti...aku bukn mahu di maki...aku mahu dikasihani...
malam ini aku bermadah..mlm esok mungkin aku berhelah..

weh!!!mmg lahanat btl rasa ini..bukn mahu memuki keluhan sendiri..tp aku dah lelah dgn semalam yang 4 tahun ni!!!

semalam yang 4 tahun..tolong lah mengerti..dri ni msh dr aku yg asli !! msh lagi sejati..berhenti pertikai dan mencaci...sumpah aku dah muak dan benci!!!

Monday, November 15, 2010

LAKNAT israel

tiba-tiba terdetik kat hati utk mengutuk!!mengutuk bnde yg mmg patut utk dikutuk..
hina giler mereka2 nier....hina yg mmg aku rase susah sngat utk diluahkan dgn tulisan yg agak cantik dgn menggunakan sofware window7 aku nier....heeeee

ok,,,kembali serius!!!aku pasti,semua org akan meluat,benci,sedih,hiba,marah,hangen dan segala macam yg seerti dgn nyer bile bincang pasal isu ni.....bukan isu minyak naek...bukan isu kandang babi...bukan isu sorok gula tapi lbh dari tue...terlalu besar skop perbincangan bnde ni yg aku sndri susah tok bncg kan coz x bpe cukup ilmu utk ulas isu nier....

tapi aku yakin...semua orng ade feeling yg sama dgn aku apabila bercakap pasal ISRAEL yg mmg laknat dan terkutuk!! apa masalah drg ni pun aku xtau..semedang nak carik masalah dgn orng ISLAM. sedih bile tgk kehancuran yg terjadi ats bumi2 ISLAM yang mereka dah serang.

sebagai org yg tertindas kita patut bersatu,mmg susah nak kumpulkan semua org pada mase dan tmpt yg sama utk g serang kubu2 setan hina israel ni...tapi bnde mudah yg pling sng tok kte wat ialah tadah tangan panjat doa kepada ALLAH yang MAHA KUASA. satukan doa2 kita agar kemenangan tdk berpihak kpd mereka.

dalam kita gembira,apakah salah nya bagi mase 3mnt saja utk berbuat demikian...x susah pun..jgn kita hanya pandai berkata dan mengutuk tetapi tidak melakukan apa2...seperti aku!!aku miskin wang,aku kurang tenaga,tetapi aku gunakan apa yg ada utk membantu....
DOA kan mereka...doakan mereka berjaya tentang segala kekejaman...dan kita...sedar lah...mereka sentiasa berusaha utk menjatuhkan kita.so...sama2 kita bersedia....TAKBIR!!!!!

Sunday, November 14, 2010

hahaha

AKU RASE AKU SUKA.....SUKA APA.....SUKA DIA...SAPA DIA?????INI HAAAAAAAAAA......=p




Saturday, November 13, 2010

ref yang ****

sumpah sakit ati dengan game MALAYSIA menentang china mlm tadi.game mlm tadi berat sebelah dan x adil....!!!!


sumber gambar dari 1000000 people agree ben williams is referee from hell(australians)

tapi MALAYSIA tetap layak ke pusingan kedua kerana termasuk dalam pasukan terbaik yg berada di tempat ketiga peringkat kumpulan. game mlm tdi tiga wira MALAYSIA dapat red card dr pengadil yg mmg macam cibai tu.....wira2 tu ialah Mahalli Jasuli,Safiq Rahim gan K Kunalan.apa-apa pun....ben williams kau mmg bodoh..camne tah blh jadi ref!!!!!

alahai..........

segala nye bermula ketika aku sedang enak di ulit panorama petang yg indah dan permai di kg ku.....dan diketika itu juga tangan ku hebat mengawal handle kenderaan terbaik ku,
tiba-tiba...............................

eeeeeeeettttttttttttttttttttttt..............
subhanaulah,masyaallah,allahuakbar.....
mase tu hanya ALLAH,IBU DAN AYAH jer yg ad dalam kple otak aku nier....mampukah aku utk bertahan...mengawal dan membelok.....aku try teknik cuba dan jaya walau pun teknik ni sudah lame aku tnggl kan dalam kamus hdp aku...bg aku teknik ni hnye layak tok paper math form5 aku dlu jer tyme aku mmg bengap bab mengira so asal dpt paper aku cuba dan jarang skli berjye...

tp kejadian ptg td btl2 memerlukan aku utk mengulangi sejarah teknik cuba dan jaya....aku cuba menekan brek menggunakan jari sambil tangan ku gagah mengawal handle serta kaki ku tabah menghadapi segala kemungkinan.....

AKHIR nya,yesss.....aku berjaya!!!dgn muka yg riang dan berlagak tenang aku tersenyum smbl memerhati brother yg xbrpe nak hensem yg berada di dalam kereta sblh aku yg juga sedang menunjukkan iras wajah yg gembira......motif dy nak gembira pown smpi skrg aku masih xdapat nak kenal pasti sbb postmortem masih blm di jalankan....

#########


ALAHAI pakcik...awt kua simpang x toleh kiri kanan....nasib baik sye ank muda yg bertauliah ketika memandu....pakcik boleh wat donno jer td....kalau sy langgr kan susah....mne sy nk cekau duit btlkan moto saya...lain ah if insuran moto pkck tu tngi....blh gak sy mntk moto baru....huhhhhh~~~~
pe2 pon aku syukur sbb kejadian ptg tidak melibatkan apa2 kecederaan....lbh2 ag kat moto aku....alhamdulillah..beliau masih sihat dan anggun bergaya...

kepada semua pemandu di luar sana....LIHAT LAH KIRI DAN KANAN SEBELUM MELINTAS.SAYANGI DIRI ANDA SEPERTI MANA PAKWE DAN AWEX2 ANDA SELALU KATA KAN YG MEREKA MENYANYANGI ANDA.

Monday, November 8, 2010

KALUT hidup ini


KAU BUAT AKU DERITA . TAPI KAU JUGA BUAT AKU BAHGIA.SUMPAH AKU KATAKAN AKU SEDANG MERANA.MERANA KERANA CINTA. CINTA YG DIKATAKAN CINTA DUNIA.

budak mentah yang senang melatah tapi istiqamah

hidup?????
kadang2 memang macam haram jadah.....lagi2 bab ati n perasaaan nier.....bukan haram jadah ag tapi lbh dr tue........

cinta?????
lagi ah macam lahanat,,,hawau,,lahabau,,,kejap2 manis,kejap2 rase kelat,payau,masin...ahhh..mcm2 ah....susah aku nak ckp pasal cinta dr pndgn mata aku nier...bila gado aku ckp la cnta tu negetif bila bunga dok berkembang besar dlm ati aku ckp ah cinta ni positif....mmg macam haram jadah jer semua nier.....

aku ni masih kecik...kecik jer..x beso....xtau pown ap tue erti khdpn yg sbnr,mmg aku blh kate sepnjg aku idup 20 taun ni mcm2 dah aku ase....belajr...tp aku tau semua bnde tu x ckp lagi tok aku...aku mahu lebih...lebih paham tentang dunia!!!

semangat aku tok tau pasal dunia akan aku pgg dan bawak smpi bile2....istiqamah la kate nyer...pntg tuer....even aku da tua pon ak ttp pkr yg aku masih mentah....eran pe orng nak kate,tu lah dri aku yg sebenarnya..........
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...